''Go`Cat''
Rasekatt av typen ''Hellig-Birma''. Farge blåskilpadde-tabby.
Utstyr
  • Nikon D1X
  • Nikon 50mm AF-D
  • Brennvidde50mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161559} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Mone S.

Synes dette var et nydelig kattebilde. Det gir en plakatfølelse, og det kunne hengt på veggen min. Godt gjennomført.
Mvh Mone
Werner V.

sabla bra synes jeg. Jeg har også en birma hjemme, og det er klin umulig å få tatt bilder av henne med blitz. Øynene blir alltid røde! Det har du unngått på alle kattebildene dine. Tar du uten blitz...?
Geir N.

Takk for kommentarer!
Når det gjelder katter og røde øyner er dette fordi spesiekt katter har store pupiller. Det jeg har brukt dette tilfelle er en Nikon blitz m. softboks på venstre side av katt + en sølv reflektor på høyre side for å løse opp skyggepartier og et mørk grå Høye-laken på 220cm x 240cm.
Man behøver ikke nødvendigvis legge store penger for godt lys. I de fleste kattebilder jeg har tatt er nettop med denne løsningen. I større sammenhenger bruker jeg 1-2 rimelige studioblizer + en enkel manuell blitz m. slave. Jeg har 4 Hellig Birma gående hjemme hos meg og er oppdretter, derfor oppdaterer jeg ofte bildene av mine katter. Denne katten som er avbildet her er ikke av mitt oppdrett, men det er en flott katt i allefall :)
Gunnar G.

Bra bilde. Men siden katta ser nedover, avsløres det at det er alt for mye tom luft over katta - så og si til ingen nytte. En beskjæring ovenfra vil konsentrere bildet, og gjøre det mer logisk at katta ser ned.
Angående blitz og katteøyne, er min erfaring at mange katter gir et kraftig gulaktig reflekslys. Dette er visstnok fordi katteøyne har spesielle lysreflekterende celler i øynene som er med å forsterke kattas eget nattsyn. Se resultatet på mitt eget bilde av nattkatt. Og jeg har ikke jukset med lys eller farger i photoshop.
Gunnar
Geir N.

Hei, Gunnar!
Jeg ville ikke beskjære bildet mer ovenfra grunnet halen til katten er høyere enn hodet!!
På lengre avtand med blitz-lys vil man få gule øyner på f.eks. katt, mennesker! Katter med lys pels f.eks. mutant farge som skilpadde og skilpadde-tabby er utsatt mere med ''gul-røde øyner. Katten Du har tatt bilde av er en mutant farge-kombinasjon av tabby-skilpadde. Blandingsraser av katt (huskatt) får ofte grønne øyner i voksen alder - og da er sjansen meget stor for at man får gule øyner ved blitz rettet direkte på katt el. hund!!
Med Vennlig Hilsen fra
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu